LoginJoin us
Register
Forgot Password
Add to Collection

Rotalinti House

Bellinzona, Switzerland
5abb7313-d428-4940-9eae-404c6d7b5e1b.jpg
1 of 5

Daily cycle of habitation in Rotalinti house dictates the carving of the brutalist concrete cube perched a Bellinzona valley. Its massing referencing the nearby Castello di Sasso Corbaro. Entrance in the house in thought the roof from a bridge that connects parking with the house. The organic spiral stair connects the roof to the sunset-capturing glazed area of the day zone in which one's relationship to the surroundings is distant and abstracted. As the day wanes the use descend to the lower portions of the night zone, ultimately and literally grounded on the forest floor, where the interaction with the landscape becomes much more intimate.

Go to article
Go to article