Details

Keywords Change this

Add this

Project timeline

2015 – 2016

Type

Private House

Location Change this

12100 Cuneo
Italy
www.qbe3.com/circle-atelier-qbe3.html

Current state

Renovated

Architect Change this

Team

Architect - Badoero Francesco
Designer - Costa Stefano William
Architect - Garis Valentina

Gross floor area Change this

50m²

__

Article last edited by atelier qbe3 on
September 04th, 2017

Circle Change this

Cuneo, Italy
by atelier qbe3 Change this
1 of 12

Description Change this

Climbing and swim at home. An alternative possibility.

Circle is the design name of a small apartment in Cuneo.
The design idea comes from the merging of two important elements: the physical space characterizing an attic ceilings and the passion of the two buyers for climbing and swimming.
Drawing the interior space enclosure and its divisions among the locals were the philosophy that led the design project.
Fun and creativity define an elegant space, but at the same time an intriguing space that can offer a sense of curiosity and continuous search for new insights and views.
The walls and sloping ceilings have been enhanced by transforming them into a sort of "simulation of climbing walls", while the circular glazing in satin and transparent glass, represents the sea water bubbles and they have the important function of lightening the wooden panels.
In the living area, the satinized crystals in the panels have the function of transforming the walls into real multicolored lamps, able to attract the attention of the present, while the living - kitchen partition involves the use of a transparent crystal.
In this way, cooking and living spaces once "closed", remain in communication with each other and at the same time the movements of those in the rooms are perceived through the holes as if they were small fish in an aquarium.

Comments

Register to join to conversation.