Sign inRegister
Register
Forgot Password
Add to Collection

Red House JVA

Oslo, Norway
5fb201a2-4718-4255-8083-37076d7b5e1b.png
1 of 14

The site for the house is a former garden on the east bank of a heavily wooded river valley. The building is placed perpendicular to the stream, to heighten the dramatic potential of the setting and to avoid obstructing the view for the house beyond. The house is organized on two floors. Living spaces are on the top floor, oriented towards south and the view, with a culmination in a covered terrace among the trees to the west. The lower floor houses the children's bedrooms, facing the river valley to the north beneath the trees. This double orientation is the basis for the architectonic dynamic of the project, and the design is in all dimensions focused on enhancing this theme. The neighborhood is characterised by post war wooden single family houses, and this local character has inspired both the development of the spatial concept and the detailing.