Details

Keywords Change this

Pavilion, See-through

Project timeline

2012 – 2012

Type

Congress & Exhibition

Location Change this

Rio de Janeiro
Brazil

Also known as Change this

Pavilhão Humanidade

Architect Change this

Team

Design Direction: Bia Lessa

Team: Antonio Pedro Lins, Pedro Varella, Sergio Garcia-Gasco Lominchar, Elsa Burgos de la Prida, Abel Gomes

Interns: Barbara Cutlak, Rita d'Aguilar, Alvaro Pitas; Daniel Cuchicho

__

Article last edited by AleeshaCallahan on
October 18th, 2013

Pavilion Humanidade Change this

Rio de Janeiro, Brazil
by Carla Juaçaba Change this

Entrance

1 of 19

Description Change this

The Pavilion Humanidade was a temporary pavilion constructed for the Rio+20 exhibition that was held in Rio de Janeiro in 2012.

The structure is made up of building scaffolding creating a translucent frame that was exposed to all weather conditions – light, heat, rain, sounds from the sea and the heavy winds. The structure enclosed five walls that were all 170m x 20m and 5.4m apart which created a suspended walkway within the nature of Rio de Janeiro. These rooms became the bracing for the structure, ensuring some rigidity.

The materials used were sustainable and after the deconstruction of the project they were reused.

Comments

Register to join to conversation.