Details

Keywords Change this

Student Housing

Project timeline

2005 – 2006

Type

Residential

Location Change this

Passatge de Ricard Zamora, 4-8
08017 Barcelona
Spain

Architect Change this

Gross floor area Change this

8,110m²

Students’ house Sant Jordi Change this

1 of 14

Description Change this

The new Sant Jordi Students’ Hall of Residence has been designed as an urban feature in its own right while respecting the logic and coherence of the space in which it stands. The new building is the final piece in a unitary residential urban development. It consists of a tall volume, the continuation of the existing residential blocks, and a shorter volume, which is translucent, light and colorful and which stands in the middle of an empty area, thereby subtly dividing the public space. The tall building is a continuous ribbon that folds in such a way that the roof is built on one of its many pleats. The chromatic development of the building, which helps to give it the open, vital character typical of a university center, is the work of the artist, Sílvia Hornig.

Comments

Register to join to conversation.