Details

Keywords Change this

Architect Studios

Project timeline

1989 – 1991

Type

Office

Location Change this

Punta Nave
Sardinia
Italy
www.rpbw.com

Current state

Original

Architect Change this

Client Change this

Renzo Piano
www.rpbw.com

Renzo Piano Building Workshop Change this

Sardinia, Italy
by Renzo Piano Change this
1 of 9

Description Change this

Perched on the slopes of a hill above the sea, Punta Nave houses the Genova headquarters of the Renzo Piano Building Workshop.

Composed of a system of glass terraces gradually sloping towards the sea, the building recalls the shapes of the greenhouses typical of the Ligurian coastline.

Zenithal light plays here a major role: photosensitive skylights regulate light intensity thus pervading the interior spaces with natural light.

Comments

Register to join to conversation.