Details

Keywords Change this

House, Weekend House, Raw Concrete, Handrail, Double Height, Exposed Concrete, House In Brazil, Glass Handrail, Waterfront Home, Water, Beach House, Cement, Concrete, Home

Project timeline

March 2013 – November 2013

Type

Private House

Location Change this

São Paulo
Brazil

Architect Change this

Client Change this

BLNDR Family

Gross floor area Change this

325m²

BLNDR House Change this

1 of 2

Description Change this

The property located in an area with a steep slope is for a family that would go on weekends and spend the holidays at the beach.

Located in a neighbourhood where the surrounding construction aims to gain height to get the best views and as a result horizon is hidden for passers, the BLNDR project proposes a house in 4 levels alternating built volumes and open levels for recreation. So it is through an open intermediate level allowing skyline views that the entrance to the house is proposed, being the most social level of the house ideal for making parties, events or receiving friends without them entering the house.

The project aims to delve into the possibilities between the public and the private, between intimacy and externality. Above all, public and private, not in the old day terms but addressing the public, street, views, etc. and its relation to privacy, to take over the horizon, the sea and marking a difference not only in terms of purchasing power but also to mark this portion of horizon as mine.

From the consideration on these issues is that the decision-making arises and organizes the house making every effort to socialize views and not monopolize the enjoyment of the sea and the distant horizon.

Sources

Comments

Register to join to conversation.