Sign inRegister
Register
Forgot Password
Add to Collection

House Aldeia Do Juso

Aldeia De Juso, Portugal
5a1120b6-8be8-4bcd-be16-35346d7b5e1b.jpg
1 of 32

The house is located the vicinity of Aldeia de Juso, the tiniest area of flat land and the house's, as well as the high density of the new houses yet to be built in the surroundings, forcibly draw to leave possibilities of dilating space. The importance of expanding the outdoor space becomes a particular central aspect, since it is also a building integrated in a semi-rural area, where people go looking for the experience of inhabiting garden or open yard spaces. The building has been thus structured in three floors, spatially related in profile, each level having specific and different characteristics. The level -1 the areas are laid out (as the regulations so demand) under the contour of the ground level. This idea is to be questioned through the means of distensions and advancements, to be operated in the three possible directions (north, east and west), shaped as yards and pool. In this floor there will also be included work and service areas. On the ground level, the limits for the precincts, appears widened and defined by the walls around the lot. The inner space is freely configured. Consistent with the strategy of maximizing the presence of the gardened outdoor space, the garage is then left aside to an inserted area to the south of the kitchen. All the social spaces of the building are located on this floor. On the upper floor resides what is the most significant expression of this project. Until the maximum limits allowed by the regulations, was shaped a kind of enclosure of opaque lines encompassing the bedrooms and their respective yards, thus expanding the enjoyable areas and protecting their necessary intimacy. On the roof level, an accessible terrace finally liberates the eye over a 360o view of the surrounding houses, the sea or the beautiful mountains of Sintra.