Details

Keywords Change this

Shelter

Project timeline

1963 – 1964

Type

Project/Study

Location Change this

River Fal
United Kingdom

Also known as Change this

The Retreat

Architect Change this

The Cockpit Change this

River Fal, United Kingdom
by Team 4 Change this
1 of 7

Description Change this

The Cockpit is the first professional project of Team 4. Constructed between 1963 and 1964, it consists of a shelter. This Cockpit, situated on a peninsula overlooking the mouth of the River Fal is posed by the team as a true architectural object clearly organized, where integration is allied with a poetic and highly effective management architectural forms and materials. As a complex polyhedron crystal, the structure breaks the surface of sloping ground and look toward the sea like the cockpit of a plane or a boat.

Sources

Comments

Register to join to conversation.