Details

Keywords Change this

Add this

Project timeline

2010 – 2011

Type

Hotel & Restaurant

Location Change this

Crta. Mancor-Porto Cristo Km.10
07680 Porto Cristo
Spain
www.hotelcastelldelshams.com/

Also known as Change this

Discotheque

Architect Change this

Renovation Basement Change this

Porto Cristo, Spain
by A2 arquitectos Change this

A2arquitectos

1 of 6

Description Change this

This project consisted of the transformation of the existing basement in a discotheque – bar in a hotel. In a lengthways distribution of industrial and neutral character, certain oversized elements are incorporated in order to create a contrast between the polished concrete surfaces and flood the space with atmospheric light. On one side, the double white wall which was bored into right along its length in order to lay all the air conditioning, lighting systems and loud speakers, and , as a result, becomes a huge decorative element radiating light and sound. On the other side, there is a continuous backlit bar made from synthetic material, offering great resistance and strength.

The dynamic lighting, which changes according to the rhythm of the music, is achieved by the random placing of twelve lighting fixtures over the dance floor. On the entry stairs, a potent green colour is used to mark the transition from the garden to the underground industrial space of the discotheque bar. The space is not furnished. There are only a few light stools, in the shape of cubes, measuring 40 centimetres on each side and some low tables which allow total flexibility to the venue and permit variation of the whole space depending on the requirements of the evening’s entertainment.

Comments

Register to join to conversation.