Details

Keywords Change this

Forest Cabin

Project timeline

2010 – 2010

Type

Hotel & Restaurant

Location Change this

Millbrook
USA

Architect Change this

Millbrook House Change this

1 of 1

Description Change this

The journey of arrival at the Millbrook House is an unhurried ascent, focused on experiencing and re-experiencing the land. On this 200-acre site, an architecture of discrete geometric objects set within a heroic landscape choreographs the route, mediating an unfolding sequence of thresholds and views. Up a rambling drive, through a forest to a small, gravel car park, the approach shifts to a footpath, rising along a hill’s ridge. In spirit, the progression recalls the seemingly meandering, yet deftly orchestrated path to an Ancient Greek temple, engaging the visitor with a landscape held even more sacred than the building itself.

At Millbrook, the first glimpse of built form is a cantilevered, weathering-steel box, the guesthouse, hovering over an edge of the car park. Deep red, patinated steel panels form a retaining wall, extending from beneath the studio straight up hill, rising with the regular rhythm of metal plates beside bluestone treads, set into the slope like stepping stones on a pool of water.

Sources

Comments

Register to join to conversation.