Details

Keywords Change this

Gas Station

Project timeline

2011 – 2011

Type

Infrastructure

Location Change this

Matúškova
Slovakia

Architect Change this

Team

MgA. Adam Jirkal
MgA. Jerry Koza
Ing. Tomáš Kalhous
Koen Huyghe
Ing. Arch. Vít Markvart
Dušan Sinetar

Partners Change this

Project management
C-Partners

__

Article last edited by Maria Thuroczy on
July 18th, 2012

Matúškovo Gas Station Change this

Matúškova, Slovakia
by Atelier SAD Change this
1 of 8

Description Change this

Service area – a reinforced – concrete structure featuring three funnel – shaped columns that support a melded trio of curvy horizontal discs. Overhead lighting – built into the surface where columns meet discs and lining their undulating edges.

The larch façade of the cubic kiosk boots the station’s streamlined appearance. Timber beams inside the shop generate a sense of coherence between interior and exterior.

Sources

Comments