Details

Keywords Change this

Concrete, Museum

Project timeline

1989 – 1992

Type

Museum

Location Change this

Via Stazione Vecchia 2
6745 Giornico
Switzerland

Architect Change this

La Congiunta Museum Change this

Giornico, Switzerland
by Peter Märkli Change this
1 of 15

Description Change this

The museum is designed for the most original work of the sculptor Hans Josephsohn from Zurich. The building is introverted, the concentration of the visitor is not disturbed by the outside events. The longitudinal structure of the plan offer three exhibition areas. The concrete building is without ornament and illuminated though rooflight along the length of the building. It is possible to enter the building by a small door and experience art pieces of the sculptor.


Comments

Register to join to conversation.