Details

Keywords Change this

Renovation, Interior Design

Project timeline

2014 – 2015

Type

Hotel & Restaurant

Location Change this

C.so Vittorio Emanuele
12100 Cuneo
Italy

Current state

Original

Architect Change this

Team

Architect - Badoero Francesco
Designer - Costa Stefano William
Architect - Garis Valentina

Gross floor area Change this

40m²

__

Article last edited by atelier qbe3 on
September 04th, 2017

Cin Cin Cocktail Bar Change this

Cuneo, Italy
by atelier qbe3 Change this
1 of 12

Description Change this

CIN CIN bar has always been a historic landmark for happy our time in Cuneo. After a short period of closure, it comes back with a renewed concept and unique design. The interior design starts with the discovery and rediscovery of Cin Cin term, the most common exclamation in Italy at the time of the toast. Its origins are Chinese, and its meaning is "please, please". This expression was used among sailors in Canton (the largest city coast in southern China) as a form of friendly and playful greeting. Afterwards this expression has been exported to European ports. The guideline has been to transform the bar in a "port", a meeting place of social and cultural exchange.

Designing not only the outline for overlays, but the interior space by volumes subtraction has been the basic philosophy to design. Cin Cin bar is generated from wooden boxes (typical port packaging in the past). The boxes move through space, they touch the existing walls, they surround it, compress it, penetrate it. Inside this boxes there are 20,000 transparent plastic bottles. In the evening hours, thanks to a lights automation system inside the wooden boxes, the Cin Cin comes to life. 16 million colors lights follow the music and light reflection/refraction games producing a unique show, amazing for visitors.

Comments

Posted by yantramstudio | Thursday, July 13th, 2017 | 08:57am
Amazing composition for this bar interior!

Register to join to conversation.