Sign inRegister
Register
Forgot Password
Add to Collection

Raa Preschool

Raa, Sweden
5b8fb33f-e670-4324-b553-1f8b6d7b5e1b.jpg
1 of 8

The preschool is built on the borderland between the beach and the old fishing town of Raa, directly connected to the local school. The building is shaped as an interpretation of the condensed village structure, immersed in a dune. The characteristic volume of the building dominates the interior experience with interesting shapes and views of the sea and the surroundings. The applied typology is challenged and used to create the best light incidence for the children at all times of year.

The building was awarded with Skane Architecture Prize as the Best building of the year 2014, by the German Design Council - ICONIC Award: "Architecture - Public with distinction" (2015) and by the Swedish Timber Award (2016).