Details

Keywords Change this

Public Building

Project timeline

Add this

Type

Healthcare

Location Change this

Hirosihima
Japan

Architect Change this

T-Clinic Change this

Hirosihima, Japan
by Suppose Design Office Change this
1 of 4

Description Change this

With this project the architects wanted to see what they could do amidst the functional constraints of a clinic.

Instead of keeping places normally used for movement such as an elevator shaft or stair wells closed, they wanted to open them up to collect light, using them as lightwells to maintain the lighting coming- in from above. As light travels downward through the lightwells, exterior bar- graph- like apertures- maintain lighting on the lower levels, and gradually decrease in number towards the upper levels.This- lighting design,using the building’s positive-negative relationship between interior and exterior,makes- uniform lighting on each floor possible.

Furthermore, much like a traditional Japanese lattice door, the placement of the structurally integral- walls and apertures makes the inside of the building difficult to see from the outside, while preserving- a clear view of the outside from within, allowing for both functionality and an ideal level of privacy on- each floor.

By reconsidering the already in place elements of the construction,such as shape,hallways and stairwells, and lighting,we think we have created a new and highly functional standard for clinics, not through a- large operation but a very modest one.

Sources

Comments

Register to join to conversation.