Keywords Change this


Project timeline

2009 – 2012


Private House

Location Change this


Current state


Architect Change this


Article last edited by Bostjan on
March 02nd, 2017

Row House Change this

Girona, Spain
by RCR Architectes Change this
1 of 3

Description Change this

The Row house was inserted into the space between two walls when an old house was removed. The main facade has been preserved, as required by the town for heritage purposes, and the new house is conceived as a single space with “floating” platforms at different levels to create the interior living spaces. Although the space is almost entirely open, privacy is afforded by limiting views to some areas. There are two side corridors that run along the depth of the building, encased with steel slats extending to the ceiling that houses the staircases, bathrooms, and utility rooms. The wall towards the back garden is glass, fusing interior and exterior.

The idea pursued throughout the entire project is to return to what is essential to a home, reducing the number of parts to those that are absolutely necessary, and rethinking the nature of the house to allow the life inside to ow naturally.


Register to join to conversation.