Details

Keywords Change this

Forest Cabin, Box

Project timeline

2007 – 2007

Type

Private House

Location Change this

Winthrop
USA

Architect Change this

Pine Forest Cabin Change this

1 of 1

Description Change this

In order to meet the client’s budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin’s form.

Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out. This project demonstrates Balance Associates Architects’ belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.

Sources

Comments

Register to join to conversation.