Details

Keywords Change this

Add this

Project timeline

2005 – 2007

Type

Private House

Location Change this

Chicureo
Chile

Architect Change this

Binimelis House Change this

1 of 1

Description Change this

The assignment consisted in a house for a young marriage with two children, located on a 950 square meter situated in La Reserva lots in Chicureo, Colina, Chile.

The terrain presented three conditions that determined the actions taken that would finally define the project. Because of the lot being of triangular shape located in a corner, the legal edification lines left the constructible area in the center, a steep incline of 40%, and finally, sun exposure and views towards the valley.

The operation consists in separating the architecture program into two overlapping volumes parallel to the terrain lines, so when seen in section both volumes relate to the landscape.

The lower volume is buried in the terrain and adopts a materiality that allows you to understand it as a socle that blends with the landscape as well as the stone walls that enclose the site. In this volume the bedrooms connect with the garden that exists over the street level below.

Sources

Comments

Register to join to conversation.