Details

Keywords Change this

Forest Cabin

Project timeline

2009 – 2009

Type

Private House

Location Change this

Saimaa lake
Finland

Architect Change this

Lakeside House Change this

1 of 1

Description Change this

The site is in Saimaa, the Finnish lake district. A rocky west-facing slope, growing pine, juniper, moss, lichen and blueberries, descends to the vast lake. The house is designed as a place to meet and spend time together for a multigenerational family. The plan investigates how architecture can be actively used by the inhabitants to moderate between a collective experience and individual privacy.

All specific, functional spaces are compact, and gathered around a large living room that opens to the magnificent lake view. The sleeping alcoves and bedroom are intimate spaces that can be closed or opened to the common central space with simple revolving and sliding walls. The building’s interiors are white, leaving room for the changing light and colours of the day, seasons and landscape.

Sources

Comments

Register to join to conversation.