Details

Keywords Change this

Metal, Experimental, Playground

Project timeline

2012 – 2013

Type

Culture & Entertainment

Location Change this

Gangnam-gu
Seoul
North Korea

Architect Change this

__

Article last edited by Bostjan on
August 28th, 2017

SAI Playground Change this

Seoul, North Korea
by Moon Hoon Change this
1 of 8

Description Change this

In between the existing building site and the newly built building, architect built a structure that could be used as a green house. The metal structure of the building had already reached completion, and the husband and wife that had commissioned the project dreamed of a resting space full of greens. The major regulation was to ensure the walls to transmit at least 50% of the light, and based on the demand.

Moon Hoon opted to suspend each part by connecting it via a cable to the structure above, and formed a haphazard grid of various sizes that did not match the steel frames of the building. He attached a lot of fixtures from where plants can hang.

Sources

Comments

Register to join to conversation.