Details

Keywords Change this

Rehabitilation

Project timeline

2013 – 2014

Type

Education & Research

Location Change this

Parc de La Remunta, 3
08901 Hospitalet de Llobregat
Spain

Also known as Change this

Escola Bressol Patufet

Architect Change this

Team

Viki Llinares, Eva Damiá, Mercè Lorente, Laura Sanchís, Pere Molas, Alba Azuara

Gross floor area Change this

697m²

__

Article last edited by Daniele on
June 22nd, 2017

La Remunta Kindergarden Change this

Hospitalet de Llobregat, Spain
by BAAS Arquitectura Change this
1 of 14

Description Change this

The unusual and most characteristic elements of the existing building are a sequence of parallel walls every two meters that work as diaphragms, transversally to the building main ax. The project idea consists of cutting these walls at 2.2m high preserving the walls rhythm as a succession of white screens that diffuse the light from the skylights. The classrooms are disposed under this repetitive structure, while the common area, concentrated on the building core, forms a cross plan space of high formal value which is completed by the entranced body. This added element extends beyond the existing building and organizes the playground. New and old blend and allow the building to show its interior life together with the pass of time. The new layers of transformations overlap to the old ones

Comments

Register to join to conversation.