Forgot Password?
Register
Register
Forgot Password
Add to Collection
1 of 5gBlog

Miilu is a wooden site specific installation next to the Nordic Pavilion designed for the 11th International Venice Biennale of Architecture. It offers an informal meeting place for visitors. The work consists of layered sawn timber of different dimensions. The material becomes not only the structure, but also an interior space with benches, a decorative presentation of wood inspired by marble layers in Italian churches and Venetian blinds, plus finally a light installation during the evenings. Moreover, the idea behind the structural principle comes from the Nordic Pavilion beside.

The design and building took place during 4 days on site. Due to strict Venetian fire regulations and general fear of this element of nature, the fire burned only for some minutes.

The name Miilu is Finnish and stands for an archaic wooden pile structure made to produce tar.