Search results for keyword Renovation

1 | 2 | 3 | 4

Kosi in Partnerji

Ljubljana, Slovenia
born 2017, Ljubljana

No More Information Available.

Add to a collection

Carpa Olivera

Mazatlán, Mexico
by Colectivo Urbano

The Carpa Olivera center, built in 1915, used to gather plenty of celebrities and renowned personalities of its era. Although, a hurricane destroyed the venue in the 50s` and remained abandoned until almost a decade ago. A group of five architects, Colectivo Urbano, decided to take immediate..

Add to a collection

The renovation of the historical outdoor pool complex “Les Bains de Géronde” is designed as a renaturalization of the shore, recreating a sensible connection to the lake. The new pools are conceived as two water surfaces hovering slightly over the lake of Géronde with stairs and boardwalks..

Add to a collection

Bruno Fioretti Marquez

Berlin, Germany
est. 1995, Berlin

Bruno Fioretti Marquez, an architectural office devoted to architecture and urbanism, was founded by Prof. Piero Bruno, Prof. Donatella Fioretti, and Prof. José Gutierrez Marquez in Berlin in 1995.

The office has won numerous prizes at national and international competitions, among them the..

Add to a collection

The main campus of the Université du Québec à Montréal (UQAM) was realized in three phases: phase I, the Hubert-Aquin and Judith-Jasmin pavilions (1972–1986); phase II, the Athanase-David building and Thérèse-Casgrain pavilion (1986–1992); and phase IIA, the Formation des Maîtres pavilion..

Add to a collection

Renovation of this family house was a project of the third Summer School organized by Critical Concrete, prepared during a 10-month long collaborative process with the Junta de Freguesia, the district municipality of Ramalde and the help of their social workers. The kitchen was extended, the..

Add to a collection

This was one of Lisbon’s expansion areas, northwards, after the 18th century earthquake. In the 19th century the Príncipe Real’s garden was planted and all the new aristocracy, titles given by Marquês de Pombal to the upper Bourgeoisie, was looking at this place to build their own palaces. This..

Add to a collection

House in Rua do Paraíso is a conventional 19th century single-family house in Porto. It was to be divided into a series of identical studio apartments: four living spaces, some common circulation areas and a private backyard. The site itself is typical for a two-storey apartment building in..

Add to a collection

House of Wine

Znojmo, Czech Republic
by Chybik + Kristof

Set in a converted 19th-century brewery and its adjacent technical space added to the structure in the 1970s, the project overlooks a 9th century chapel and neighboring Gothic church – reflecting the town’s many architectural layers and histories. Merging two spaces with distinct heritages and..

Add to a collection

Josip Vandot Elementary School Kranjska Gora was a fine example of modern regional architecture in Slovenia. The architect continued rich architectural tradition of the Upper Zasavska valley and at the same time took over the characteristics of traditional architecture in the area. She continued..

Add to a collection

Muck Petzet

Berlin, Germany
born 1964, München

Muck Petzet was born in Munich in 1964 as the son of the art historian Michael Petzet. After studying philosophy at the LMU Munich, Petzet studied architecture at the Technical University of Munich and the University of the Arts in Berlin. He started his professional career in Basel at Herzog &..

Add to a collection

Vila Matilde

Sao Paulo, Brazil
by Terra + Tuma

In 2011, a young man reached out to us about the possibility of designing a house for his mother, a person of few belongings, who lived in a house with severe structural and sanitary problems. Ms. Dalva has lived for decades in Vila Matilde, an outlying neighbourhood in São Paulo, Brazil. Close..

Add to a collection

Loft in Kurtulus

Istanbul, Turkey
by Murat Soygenis, ...

A hundred-year old apartment building in Istanbul’s crowded neighborhood Kurtulus underwent a major renovation by preserving historic shell and floor slabs intact. The users were a graphic designer and a ceramic artist couple. They wanted to take out most of the existing non-structural partitions..

Add to a collection

1 | 2 | 3 | 4