Details

Keywords Change this

Interior Design

Project timeline

December 31st 2018 – December 31st 2019

Type

Residential

Location Change this

Beijing
China

Architect Change this

__

Article last edited by CDC on
April 04th, 2020

Yuanyang+Tianzhu Change this

Beijing, China
by WU WEI DESIGN Change this

Black White Transitional Space

1 of 6

Description Change this

Unlike the aesthetic conception of the Tianjin Blue Water Park project, the "modernism" of Beijing architecture seems to adapt to the rushed daily life of contemporary people more quickly and "understand" their expectations for the future. From the shape to the function, Yuanyang Tianzhu centered on the owner's life demands. The designer creates a multi-dimensional divergent experience in a limited space.

The owner spends half of his time working at home, hoping not to disturb each other when he is with his children and parents. Therefore, the designer has created a composite space utilization, so that each floor not only realizes the conventional functions but also used for other purposes. The south-facing space is more open, adding storage areas and creating a happy home for three generations, creating the most massive space utilization.

The transitional space is the hub of daily life. The designer disassembles it into white and black installations and expands the mood and memory of passing through this area with a realistic photographic work. From the living room to the kitchen, the same creative technique used to string together. Brass, glass, mirrors, and other durable materials mix abstract artwork, giving the space an invisible field and rhythm.

Interestingly, the designer also "helps collect" natural elements and decorates them into the living room. The "growth of trees" on the wall did not stop but spread downwards to become part of the house. People, art, and nature merge, leaving a large area of ​​gray-textured walls blank and left for imagination.

Wu Wei likens each of his projects to "talking about a long relationship." Naturally, much time must spent on "researching" people. As a designer, he insists on giving the best to his clients, so the matching of people and space is a technical and professional issue. After all, the house becomes "home" because of “people.”

Comments

Register to join to conversation.