Details

Keywords Change this

Add this

Project timeline

April 2016 – February 2017

Type

Experimental

Location Change this

Via Felice Cavallotti
12100 Cuneo
Italy
www.qbe3.com/r%C3%A9glette-atelier-qbe3.html

Current state

Renovated

Architect Change this

__

Article last edited by atelier qbe3 on
March 15th, 2018

Réglette Change this

Cuneo, Italy
by atelier qbe3 Change this
1 of 22

Description Change this

Diamo i numeri (Give the numbers/Out of mind).

Quando sei qui con me
questa stanza non ha più pareti
ma alberi, alberi infiniti.

A fun, dynamic and elegant work space: these were the Client’s requests for his new accounting firm.

Architectural concept comes from the idea to fill the entire space with numbers, because those are calculation’s basis, the central tool of the study's work.

The interior space, walls, pillars and ceilings are conceptually transformed into a "trees forest" where the "fruits" are the numbers, packaging carton tubes represent the "Cuisenaire rods", used by children at school to learn math.

Poor, recycled materials but with a strong visual and iconic impact. Cardboard "fruits", at the base of the project, make the creation of unique and fun lighting and furniture items, no element is left to chance.

White, the main color of the surfaces, lightens the envelope and exaltes the wood's "heat".

"Diamo i numeri" ... because the workplace can become a place to stay and not a place to escape.

Comments

Register to join to conversation.