Details

Keywords Change this

Public Building, Contemporary Architecture, Interactive Architecture, Kindergarten

Project timeline

2006 – 2008

Type

Education & Research

Location Change this

Kajuhova ulica 10a
2325 Kidričevo
Slovenia

Current state

Original

Architect Change this

Client Change this

Commune Kidričevo

Kidričevo Kindergarten Change this

Kidričevo, Slovenia
by Mojca Gregorski Change this
1 of 8

Description Change this

Kidričevo kindergarten is situated on a flat terrain near a residential area of a small town. It was designed to create new public and half-public spaces near an already existing school. The concept of kindergarten's building is based on a context of the location and on needs of the town's community. The kindergarten building is divided into three sections that form two semi-open courtyards lined with trees. Each wing of the building is designed differently in order to provide spaces for different activities. Two wings are dedicated to spaces for groups of different ages and are connected through a transparent space. The first wing is divided into three units, the second one into six units and the third one is devoted to administration, kitchen and school canteen. The interior of sections used by kids is interactive to stimulate learning and thinking. The number of rooms can also be changed depending on usage.

Comments

Register to join to conversation.