Details

Keywords Change this

Add this

Project timeline

1971 – 1976

Type

Residential

Location Change this

Av. Coll del Portell 52
08024 Barcelona
Spain

Architect Change this

Coll de Portell Housing Change this

Barcelona, Spain
by Francesc Rius i Camps Change this
1 of 18

Description Change this

The singularity of this building lies in the technological boost in the use of iron to solve the structure, terraces, walkways, enclosures and cylindrical bodies. On concrete the staircase and the elevator. In addition, the "duplex" layout, in the 70s, were made on different levels, especially in the living-dining room, and large common space. Here were adopted narrow stairs and tiny corridors. The result, rather than a process of constructive rationalization, should be considered as an interesting exercise of predetermined technological language handicraft.

Comments

Register to join to conversation.