Details

Keywords Change this

House Of The Architect

Project timeline

2006 – 2007

Type

Office

Location Change this

Montserrat de Casanovas 105
08032 Barcelona
Spain

Architect Change this

Gross floor area Change this

570m²

BAAS Office Change this

Barcelona, Spain
by BAAS Arquitectura Change this
1 of 12

Description Change this

The space is on the ground floor of an apartment block where one of the last coal bunkers in Barcelona was located.
The inside height, approximately 2.5 meters under street level, allowed the construction of a metal and wood mezzanine at access level, taking advantage of the natural slope of the street. The mezzanine does not cover the space entirely but leaves an open midsection which gives natural light to the lower level and creates a double-level space. The workspace distribution is the same on both levels: a row of offices along the wall which is illuminated by the existing skylights in the mezzanine.

Comments

Register to join to conversation.